FOTOTAPETE

česta pitanja koja ste nam postavili u vezi fototapete

– Da li su fototapete samolepljive i vodoperive?

Foto tapete koje naša firma izradjuje jesu samolepljive i vodoperive. Štampaju se na PVC materijalu i samim tim su vodoperive, odnosno mogu da se prebrišu usled nekog prljanja. Tapetu možete prebrisati sredstvom za pranje prozora i laganim pokretima brisati nežnom pamučnom krpom, bez jakog trljanja. Radi veće zaštite preporučujemo dodatno plastificiranje tapete.

– Šta podrazumeva plastificiranje foto tapete?

Nakon štampanja željenog motiva, fototapeta se može zaštititi dodatnom laminacijom. To podrazumeva prekrivanje odštampanog motiva providnom mat folijom čime se sprečava prilaz boji. Usled nekog većeg habanja boja se može oštetiti.

– Da li ja mogu da zalepim fototapetu ili bi trebalo angažovati majstore?

Što se postavke tapete tiče to je individualna stvar. Da li možete sami ili ne to isključivo zavisi od vaše sposobnosti. Mnogi se klijenti sami upuste u montažu i nakon toga nam daju odgovor da ništa lakše nisu postavili, a neko insistira na uslugu postavke naših montera. U svakom slučaju ako shvatite da se ipak ne snalazite, uvek nas možete kontaktirati i zatražiti uslugu montaže.

– Da li je potrebno posebno pripremiti zid pre same montaže fototapete?

Zid na kome se montiraju fototapete ne mora se dodatno pripremati ako je okrečen (nije potrebno dodatno krečiti zid ako je već okrečen). Ako ste radili adaptaciju stana, u tom slučaju je obavezno krečenje zida iz razloga što su tapete samolepljive i pri dodiru sa pračinom od recimo šmirglanja glet mase izgubio bi se intezitet lepka.

– Na kakvim se površinama mogu lepiti fototapete?

Foto tapete se mogu lepiti na svim ravnim poršinama bez teksture.

– Da li šaljete foto tapete kurirskom službom ili se preuzima lično?

Foto tapete šaljemo kurirskom službom.

– Kako se poručuju foto tapete?

Foto tapete se poručuju online (mail, viber, whatsapp, sms). Neohodno je da izaberete sliku za štampu fototapete i pošaljete nam njen redni broj sa nazivom motiva npr. PRIRODA 43. Premerite zid (visina i širina), obavezno naglasite šta je visina, a šta širina i ako šaljemo tapetu pošaljete nam podatke za slanje (ime, prezime, mesto, ulica i broj i kontakt telefon osobe koja prima porudžbinu).

– Koji je rok štampe foto tapete?

Od momenta kada primimo porudžbinu rok izrade je 4-5 radna dan. Subota i nedelja su neradni dani

– Da li tapete štampate po meri?

Foto tapete isključivo štampamo po vašim merama zida

– Koja je širina jedne rolne?

Širina rolne u osnovi je 1m. Prilikom zadatih mera odredjuje se širina rolne. Npr. ako imamo zid širine 4m dobićete 4 rolne po 1m širine, ako je zid širine 4,5m dobićete 5 rolni od po 0,9m.

– Da li se mogu menjati boje (nijanse) oredjene fototapete?

Kod velikog broja tapeta moguća je izmena boje. U zavisnosti da li je tapeta odvojena po segmentima moguće je manjati i odredjene detalje. Najbolje je da nam pošaljete željenu sliku da proverimo koje su mogućnosti.

– Može li se poslati neka naša slika pa nam vi odštampate tapetu ili slike isključivo biramo sa vašeg sajta?

Za štampu tapete potrebno je koristiti sliku koja ima dobar kvalitet, odnosno oštrinu. Uglavnom slike koje se pronadju na google – u nemju neki poseban kvalitet, ali zahvaljujući našim dizajnerima moguće je sliku pronaći ili popraviti njen kvalitet i prilagoditi je štampi. Nekada na žalost to i nije moguće, ali je do sada u 99% slučaja to bilo izvodljivo. Pošaljite nam sliku da utvrdimo njen kvalitet.

– Da li su odštampane tapete baš takve kao na slikama što se boje tiče?

Kada bi smo istu sliku gledali na 5 različitih monitora (ekrana), dobili bi smo 5 različitih nijansi iste boje, prema tome ne možemo garantovati za 100% istu boju kao na vašem ekranu. Uzmimo u obzir i to da je monitor prosvetljen led diodicama koje dodatno ožive sliku dok je to u stvarnosti malo zagasitije. Naravno moramo da naglasimo da su odstumanja minimalna, ponekad i ne postoje nikakva odstupanja. 

Izdvojene kategorije fototapeta

Pored štampe fototapeta možemo vam ponuditi i ostalu usluge štampe

Firma fototapete se pored usluge štampe tapeta bavi i: štampa slike na kanvas platnubrendiranje izloga i lokalaizrada svetleće reklamereklamne table za lokale i firme štampa na ceradi – ciradinalepnice za izlogeizrada roll up banerabrendiranje vozila i automobila

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.